17 Mayıs 2009

Eskilerden 5...DİYET İSTİYORUM

Yaşamak nedir? Bence yaşamayı 2'ye ayırabiliriz: Kalkınmış bir ülkede yaşamak ve kalkındırılmayan bir ülkede yaşamak... Türkiye hangi sınıfta peki? Evet, kalkınması engellenmiş bir ülkede yaşıyoruz. Kalkınamamızın sebebini dış öcülere bağlamıyorum. Kendi içimizdeki hainler tarafından engellendik ve milyonların umutları, canları, sevdaları, hayalleri çalındı. Bizim klasik hastalığımızdır dış nedenlere suç bulmak, ama içimizdeki milyonlarca vatan haini de ne oluyor, söyler misiniz? Sömürülen kaynaklar, hortumlanan KİT'ler, batan bankalar... Allah aşkına, dağdaki geri zekâlı pkk üyesi ile ülkeyi bu duruma sürükleyen bir kamu görevlisi arasında elbette fark aranamaz ki.

Yediler, ama tam yağmalayamadıkları için kıvranıp duruyorlar. Ah, güzel ülkemi hep beraber bu duruma düşüren hainler... Çaldınız umutlarımızı, yok ettiniz güzel geleceğimizi. Oysa biz sadece insan gibi yaşamak istemiştik. Neden mi böyle karamsar yazıyorum? Çıkın dar dünyanızdan ve bakın toplumun gerçeklerine. Her yerde fakirlik ve umutsuzluk diz boyu! Kıvranan ve acı çeken, ama gururundan taviz vermeyen milyonlar da var bu ülkede! Her yoksul kapkaç yaparak, çete kurarak yolunu bulmuyor ki. İnsanlar acı çekiyor bir yerlerde, ama etrafı altın duvarlarla çevrili yakuttan saraylarınızdan çıkmadığınız için bunu göremiyorsunuz. Sorsanız milliyetçi, dindar, vatansever, özgürlükçü, sosyalist vb olarak tanımlarsınız kendinizi, ama siz sadece ve sadece aşağılık yaratıklarsınız!

Diyet istiyorum şimdi! Çalınan umutların, ağlayan gözlerin, yaralı yüreklerin diyetini istiyorum şimdi! Ülkemin bağrına sülük gibi yapışmışsınız ve kurtulamıyoruz sizden. Ah, yıkılan umutlar ve büyüyen zalimlikleriniz...

10/07/2007

Hiç yorum yok: