5 Mayıs 2011

MALİYE PERSONELİNE BİR SORU

Maliye Müfettişleri, Hesap Uzmanları, Gelirler Kontrolörleri, Vergi Denetçileri ve diğer Maliye personeli, belki haddim değil, ama insanlar o kadar açık vergi kaçırıyor ki... Maliye neden göremiyor? Ya görmek istemiyor, ya da görmesini sağlayacak sayıda personele sahip değil... Ama çok yazık... Tamam, şerefi olan insan zaten vergi kaçırmaz, ama BU ÜLKEDE VERGİ KAÇIRMAK ERDEMDİR.

Bir örnek vereceğim. En baştan belirteyim: Herhangi bir kimse hedef alınmamaktadır ve örnekler tamamen (!) hayal ürünüdür.
Örnek: A şahıs firması;
- 2008 yılında işe başlamış,
- 2009 yılında beyan olunan matrahı 3,000 TL ve tahakkuk eden vergi sadece 450 TL...
Oldukça güzel bir iş ve beyninize kurt düşüyor... Keşke firma sahibinin veya firmanın banka hesaplarını inceleyebilseniz... Belki de kamu kurumlarıyla çalıştığını, bazı kamu kurumlarından firma hesabına çok tatlı tutarlarda EFT'ler geldiğini ve firma hesabında çok güzel bir bakiye bulunduğunu... Tamam, belirtiğim örnek tamamen hayalimin ürünü... Ama Maliye'den bir yanıt almak istiyorum. Ey Maliye, vergi incelemesi yaparken, mükellefin banka hesap ekstrelerine ulaşmayı deniyor musun?.. Vesselam...

Hiç yorum yok: